SIENG
 
INFO - KONTAKT
VREMENSKA NAPOVED

Nedelja
-1 °C / 0 °C
Ponedeljek
-6 °C / -2 °C
Torek
-5 °C / -2 °C
KJE SMO
TURISTIČNI PREVOZI
NOVICE

Pohod z baklami do slapu Rinka

23.12.2017

Pohod z baklami do slapu Rinka

ZIMSKI POHOD Z BAKLAMI 23.12.2017

več...

Pohod z baklami do slapu Rinka

23.12.2017

Pohod z baklami do slapu Rinka

ZIMSKI POHOD Z BAKLAMI 23.12.2017

več...

Motorkarska gavda

26.08.2017

Motorkarska gavda

Vabljeni na motorkarsko gavdo 26.8.2017 v Solčavo

več...
POVEZAVE
PROJEKTI
GALERIJA
VIDEO

CIPRA, mednarodna komisija za varstvo Alp

Nagrada
Prihodnost v Alpah

PIŠKOTKI IN ZASEBNOST

Podjetje

Logarska dolina d.o.o. je neprofitno zasebno podjetje, ki združuje družbenike, ki so v večini domačini, lastniki zemljišč, z namenom upravljanja s Krajinskim parkom Logarska dolina. Vse od ustanovitve vsa pridobljena sredstva usmerja v programe varstva narave, urejanja infrastrukture, pripravo in izvedbo programov trajnostnega gospodarskega razvoja parka in širšega območja.

Leta 1987 je takratna občina Mozirje ustanovila krajinski parka Logarska dolina, kar pa ni rešilo problemov povezanih s turizmom, saj občinski odlok ni predvidel financiranja delovanja parka. Zato so se domačini dogovorili za razvojne cilje, leta 1992 ustanovili podjetje in pridobili upravljalsko koncesijo od pristojne občine. Razvoj parka, ki daje močan gospodarski pečat širšemu območju, se gradi na ravnotežju med naravovarstvenimi, socialnimi, gospodarskimi vsebinami in sodelovanju pristojnih organizacij.

Podjetje tesno sodeluje s številnimi organizacijami in posamezniki, ki se ukvarjajo s trajnostnim razvojem primerljivih območij. Park je član Mreže zavarovanih območij v Alpah. Logarska d.o.o. je eden od pobudnikov ustanovitve regijskega parka s sosednjimi občinami v Kamniško-Savinjskih Alpah. Zaradi inovativnega načina upravljanja zavarovanega območja ter uspešnega delovanja je podjetje leta 2005 prejelo glavno nagrade CIPRE International na področju zavarovanih območij v Alpah.